Filteren

Bafang accu kopen bij Jouwfietsaccu.nl

Bij Jouwfietsaccu.nl vind je Bafang fietsaccu’s voor de beste prijs. Ben je dus op zoek naar een Bafang accu? Bestel dan direct een fietsaccu! De fietsaccu’s van Bafang zijn ontzettend populair en dat is ook niet zo gek. Het zijn krachtige fietsbatterijen waar je veel veilige kilometers mee kunt fietsen. Bestel je voor 23.00? Dan heb je je nieuwe batterij morgen al in huis! Neem nu een kijkje in ons assortiment en bestel direct je nieuwe Bafang fietsaccu vanaf €325.00 bij Jouwfietsaccu.nl!

Selecteer merk
Bafang

Bafang fietsaccu’s van topkwaliteit

Alhoewel Bafang een opkomende speler is in de markt, zijn de fietsaccu’s van dit merk van echte topkwaliteit. Niet voor niets is het merk in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Het Chinese merk zorgt al jaren voor technische hoogstandjes en interessante innovaties. Bij Jouwfietsaccu.nl vind je een mooi assortiment aan Bafang batterijen:

Wat is de actieradius van een Bafang fietsbatterij?

Het bereik of actieradius van een fietsaccu hangt af van de energie-inhoud, oftewel Wh, van je fietsaccu. Als je namelijk in kaart hebt hoeveel wattuur je accu levert, dan kun je uitrekenen hoeveel kilometer je kunt fietsen. Berekenen hoe ver je kunt fietsen blijft echter lastig. Dit omdat er veel factoren meespelen, zoals het gewicht, het wegdek en zelfs het weer. Met onze ervaring kunnen wij zeggen dat je het dichtst bij de werkelijkheid komt door het aantal Wh te delen door 6. Bij de Bafang 340 betekent dat dus dat je ongeveer 56 kilometer zou kunnen fietsen.

Welke actieradius kiezen?

Zoals je ziet verschilt de actieradius dus per fietsaccu, maar welke actieradius zou je dan moeten kiezen? Voordat je een nieuwe accu gaat kopen is het belangrijk om jezelf eerst af te vragen waarvoor je de fietsaccu wilt gebruiken. Is het voor korte afstanden? Dan voldoe je in het geval van Bafang zeker met de Bafang 340 fietsaccu. Ben je van plan toch wel wat langere afstanden te fietsen? Dan zou je moeten denken aan de Bafang 450 of zelfs de Bafang 750.

Bafang 36v of Bafang 43v accu?

Bafang produceert verschillende fietsaccu’s, zo is er bijvoorbeeld de keuze tussen Bafang fietsaccu’s van 36v en 43v. Wij raden altijd aan om te kiezen voor de fietsaccu die hetzelfde voltage heeft als de originele accu die op je fiets zat. Op deze manier weet je zeker dat je E-bike nog naar behoren werkt.

Hoe lang gaat een Bafang fietsaccu mee?

Net zoals alle andere fietsaccu’s, hebben de batterijen van het merk Bafang ook helaas niet het eeuwige leven. In de loop der jaren verliezen fietsaccu’s nu eenmaal hun vermogen en is het tijd voor een nieuwe. Over het algemeen kun je met je accu wel 5 jaar doen, mits je er natuurlijk goed mee omgaat, juist onderhoud en oplaad.

Onderhoud van je fietsaccu

Onderhoud is dus erg belangrijk voor de levensduur van je fietsaccu, maar hoe moet je een accu dan onderhouden? We gaan het je uitleggen. Wanneer je zuinig bent op je fietsaccu kun je de levensduur van je accu verlengen en de capaciteit behouden. Toch verliezen oudere fietsaccu’s na een aantal jaar hun kracht en capaciteit. Dit is helaas niet te voorkomen, maar wel te vertragen. Zo raden wij je aan de accu niet onnodig te laden, leeg te laten gaan, te beschermen tegen hitte of kou en de fietsaccu op de juiste manier op te laden met de originele oplader.

Hoe Bafang fietsaccu opladen?

Het correct opladen van je Bafang fietsaccu is erg belangrijk, maar hoe doe je het precies? Laten we beginnen met dat je alleen de originele Bafang oplader moet gebruiken als je de accu oplaadt. Daarbij is het ook belangrijk dat je de accu bij aflevering eerst even volledig oplaadt. Enkele andere tips voor het opladen van je Bafang accu:

  • Laat je accu nooit volledig uitgeput raken
  • Laat je accu altijd op na het fietsen, ook als je maar even gefietst hebt. Het onmiddellijk opladen van de accu na gebruik helpt namelijk de levensduur te verlengen
  • Laad de accu niet langer op dan de laadtijd die vermeld is
  • Is je accu leeg? Laad ‘m dan z.s.m. op. Je accu leeg laten voor een langere periode zal het vermogen schaden.

Hoe snel laad je een Bafang accu op?

Gemiddeld duurt het opladen van een lege accu 4 tot 8 uur. Dit is echter wel afhankelijk van welke accu je hebt en bijvoorbeeld hoe vol de Bafang accu nog is. De Bafang 450 43V 10.5Ah heeft bijvoorbeeld ongeveer 5 uur nodig om volledig te worden opgeladen.

Handleiding Bafang accu

Wanneer je een nieuwe Bafang accu hebt gekocht is het altijd even aan te raden om de handleiding te lezen. Hier kun je namelijk informatie vinden over de accu zelf, hoe je de accu moet opladen en andere handige tips. Door de handleiding goed door te lezen weet jij precies wat je moet doen om de levensduur van je nieuwe fietsaccu te verlengen. Hier vind je een handleiding van Bafang fietsaccu’s. Op de website van Bafang zelf vind je nog meer handige downloads.

Over het merk Bafang

Bafang is een Chinees merk dat al sinds 2003 oplossingen ontwikkelt voor bijvoorbeeld elektrische fietsen. In de schaduw van bekende merken als Bosch en Shimano wint Bafang steeds meer marktaandeel en dat is niet voor niets. Daarbij is Bafang de grootste fabrikant van naafmotoren voor e-bikes wereldwijd. Alhoewel het hoofdkantoor is gevestigd in China, heeft Bafang ook kantoren in Nederland, Duitsland, Polen en de verenigde Staten. Bafang is begonnen als fabrikant voor scootermotoren, maar produceert tegenwoordig ook displays, accu’s en sensoren voor e-bikes.

Twee jaar garantie op alle Bafang accu’s

Bafang staat bekend als een innovatieve speler in de Europese markt met het oog op kwaliteit. Wanneer je een Bafang fietsaccu aanschaft dan kun je ook twee jaar garantie verwachten op je nieuwe fietsaccu.

Bafang fietsaccu kopen? Bestel direct!

Met een Bafang fietsaccu haal je voor een zachte prijs echte kwaliteit in huis. Ben je op zoek naar een Bafang fietsaccu? Bij Jouwfietsaccu.nl vind je de Bafang batterij die bij je past. Neem nu een kijkje in ons assortiment en bestel vandaag nog je nieuwe fietsaccu. Heb je vragen of advies nodig? Geen probleem. Neem contact op of bel naar 050 211 2522 en we helpen je verder!