Filteren

cortina-logo

Cortina accu kopen bij Jouwfietsaccu.nl

Het merk Cortina is al sinds 2009 bezig met het produceren en verkopen van elektrische fietsen en fietsaccu’s. Bij Cortina wordt dan ook vooral gebruik gemaakt van eigen accu’s en motorsystemen, maar er zijn nog meer accu’s compatible voor de fietsen van Cortina. Ben je op zoek naar een Cortina accu, dan ben je bij Jouwfietsaccu.nl aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een ruim assortiment aan fietsbatterijen van dit kwalitatieve merk. Bestel nu jouw accu bij Jouwfietsaccu.nl en profiteer van de scherpste prijzen. Bestel je voor 23.00? Dan heb je ‘m morgen zelfs al in huis! Een Cortina fietsaccu kopen? Bekijk meteen ons assortiment en bestel de geschikte fietsaccu voor jouw e-bike!

Selecteer merk
Cortina

Verschillende soorten Cortina fietsaccu’s

Er bestaan verschillende soorten Cortina accu’s op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld de Frog accu’s en de Ecomo accu’s, maar ook sommige Shimano en Bafang accu’s zijn compatible voor de elektrische fietsen van Cortina.

Cortina Frog accu’s

De Frog accu’s zijn de klassiekers van Cortina. De eerste e-bikes van Cortina, de S3 en S4, beschikten namelijk over de Frog accu. De accu’s zijn zo genoemd, omdat ze een beetje een kikkervorm hebben en bevestigd zijn onder het zadel. De Frog accu’s zijn er te vinden in een 24V en 26V variant.

Cortina Ecomo accu’s

De opvolger van de Frog zijn de Ecomo accu’s. Cortina kwam in deze periode namelijk met hun eigen Ecomo voorwielmotor. De bijpassende Ecomo fietsaccu is vanaf 2012 verkrijgbaar als 24V fietsaccu met een oplopende actieradius, namelijk de M, L, XL en later nog de XXL uitvoering.

Shimano Steps accu’s

Naast eigen Cortina accu’s vind je in sommige fietsmodellen (o.a. de E-Wave en de Speed) sinds 2014 een compatible Shimano Steps motor en fietsaccu. Het betreft een middenmotorsysteem met een accu van 36V. Deze is te vinden onder de bagagedrager en beschikt over 418 Wh.

Bafang accu’s

In het jaar 2017 besloot Cortina ook het Bafang motorsysteem en bijbehorende Bafang fietsaccu toe te voegen aan enkele Cortina fietsmodellen.

Wat is bereik van een Cortina accu?

Cortina beschikt over veel verschillende fietsaccu’s. Vanzelfsprekend kun je niet met elke accu even ver fietsen. Het bereik (actieradius) van een fietsaccu hangt namelijk af van bijvoorbeeld de energie-inhoud (Wh). Niet alleen is het aantal wattuur belangrijk, ook is het belangrijk om te kijken naar factoren als gewicht, het wegdek en natuurlijk het weer. Zoals je dus kunt begrijpen is het dus best lastig om het daadwerkelijke bereik van jouw accu te bepalen. Uit ervaring weten wij echter dat je dichtbij de werkelijkheid komt door het aantal Wh van jouw fietsbatterij te delen door het getal 6. Dit is een indicatie van hoever je kunt fietsen met je accu. Wij geven per fietsaccu standaard aan wat het bereik is. Hieronder vind je al onze Cortina accu’s met het aantal Wh erbij gegeven:

  • Cortina Ecomo XL 24V 14.5Ah = 365 Wh
  • Cortina S3/S4 Fietsaccu 24V 10Ah = 240 Wh

Welke actieradius heb je nodig?

De actieradius verschilt dus per fiets en per accu, maar welke actieradius heb jij nu precies nodig? Dit hangt eigenlijk af van hoe jij je e-bike wilt gebruiken. Is dit voor kortere afstanden? Dan heb je uiteraard niet zoveel Wh nodig, denk aan 200 tot 300 Wh. Fiets je toch graag wat langere afstanden? Dan kom je al gauw uit bij accu’s met meer dan 300 Wh. Help je hulp nodig bij het kiezen van de juiste fietsaccu? Neem contact op en we gaan je helpen bij het kopen van een geschikte Cortina accu!

Levensduur van Cortina fietsbatterij

Fietsaccu’s gaan helaas niet voor altijd mee. Wanneer je je accu goed onderhoudt, gebruikt en oplaadt dan is je accu alsnog na 5 á 6 jaar toch echt aan vervanging toe. Houd er wel rekening mee dat je accu in de loop der jaren kracht en vermogen zal verliezen. Na 3 jaar gebruik zal de accu dus niet meer zo sterk zijn als op het begin. Dit proces is helaas niet te voorkomen, maar je kunt het wel zo lang mogelijk uitstellen. Hoe? Door je fietsbatterij goed te onderhouden, gebruiken en op de juiste manier op te laden. Wij gaan je vertellen hoe jij zo lang mogelijk kunt genieten van je Cortina fietsaccu.

Onderhoud en gebruik

Wanneer je een fietsaccu goed blijft onderhouden en juist gebruikt kun je nog lang gebruik maken van je batterij, maar hoe doe je dit dan? Dat gaan wij je uitleggen. Het onderhouden van een accu is gelukkig niet lastig, wel is het handig om te weten hoe je dit moet doen. Hierbij een aantal tips van ons:

  • Niet onnodig opladen
  • Voorkom dat de accu leeg raakt
  • Bescherm je fietsaccu tegen de hitte
  • Laad de accu op een juiste manier op en gebruik hierbij de originele lader

Let op, vooral in de winter kan je Cortina accu wel wat extra aandacht gebruiken. Cortina zelf heeft een aantal handige tips voor je om je accu door een koude winter te helpen. Lees hier tips voor je fietsaccu in de winter.

Opladen van je fietsaccu

Het juist opladen van je fietsaccu is essentieel om het maximale uit de levensduur te halen. Toch wordt het opladen nog altijd door velen verkeerd gedaan. Wanneer je je e-bike niet goed oplaadt kan dit vervelende gevolgen hebben. Wil je je fietsaccu goed opladen? Wij leggen je uit hoe:

  • Laat je accu nooit volledig uitgeput raken
  • Laat je accu altijd op na het fietsen, ook als je maar even gefietst hebt. Het onmiddellijk opladen van de accu na gebruik helpt namelijk de levensduur te verlengen
  • Laad de accu niet langer op dan de laadtijd die vermeld is
  • Is je accu leeg? Laad ‘m dan z.s.m. op. Je accu leeg laten voor een langere periode zal het vermogen schaden.

Handleiding voor je Cortina accu

Wil je goed voorbereid op weg en lang genieten van je fietsaccu? Dan raden wij altijd aan om vooraf goed de handleiding te lezen van je elektrische fiets en bijbehorende accu. Hierin staat namelijk belangrijke informatie over o.a. jouw fietsaccu en het gebruik hiervan. Ben jij je handleiding kwijt? Niet getreurd. De handleidingen van Cortina vind je hier.

Meer over Cortina

Cortina is al jaar en dag gespecialiseerd in eigenlijk alle soorten fietsen, behalve sportfietsen. Sinds 2009 zijn er ook Cortina elektrische fietsen en fietsaccu’s op de markt. Cortina is voortgevloeid uit de groothandel in fietsen van de familie Kruitbosch die in 1955 gestart is. Vanaf 2006 draagt het fietsmerk de naam Cortina in Nederland, België en Duitsland. Cortina gebruikt vooral veel eigen fietsaccu’s die bekend staan om de perfecte prijs-kwaliteit verhouding.

Twee jaar garantie op onze accu’s

De fietsaccu’s van Cortina zijn van hoge kwaliteit. Wanneer je een nieuwe Cortina accu aanschaft, profiteer je van twee jaar garantie.

Cortina fietsaccu kopen? Bestel direct!

Wil je graag een kwalitatieve Cortina fietsaccu kopen, maar niet te veel kwijt zijn? Koop dan nu jouw fietsaccu bij Jouwfietsaccu.nl en profiteer van de laagste prijs. Bestel je voor 23.00? Dan heb je de fietsaccu morgen zelfs al in huis. Neem nu een kijkje in ons assortiment en bestel vandaag nog je nieuwe Shimano fietsaccu. Heb je vragen of advies nodig? Geen probleem. Neem contact op of bel naar 050 211 2522 en we helpen je verder!