Filteren

e-motion bike

E-motion fietsaccu kopen bij Jouwfietsaccu.nl

Sparta E-motion is één van de marktleiders op het gebied van e-bike accu’s, of het nu om de originele accu’s gaat of om de compatible. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat fietsaccu’s van het merk E-motion zo populair zijn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe accu, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo vind je bij ons namelijk een uitgebreid assortiment aan originele E-motion fietsaccu’s en compatible uitvoeringen.

Bestel direct jouw batterij bij Jouwfietsaccu.nl en profiteer van scherpe prijzen. Bestel je voor 23.00? Dan heb je ‘m morgen zelfs al in huis! Een E-motion accu kopen? Bekijk direct ons assortiment en bestel de geschikte fietsaccu voor jouw e-bike!

Selecteer merk
E-motion

Sparta E-motion fietsaccu’s

Naast het ION-systeem, heb je ook Sparta fietsaccu’s met een E-motion-systeem. Deze kun je terugvinden op Sparta e-bikes met voor- en achterwielmotoren. Het fijne van een Sparta E-motion fietsaccu is dat deze een accu-keuze hebben. Zo kun je in veel gevallen zelf bepalen welke actieradius je wilt hebben. Ook staan E-motion fietsaccu’s bekend om hun comfort en gebruiksgemak. In ons assortiment vind je de volgende originele Sparta E-motion fietsaccu’s:

 • Sparta E-motion C3 36V 11Ah Zilver
 • Sparta E-motion C3 36V 11Ah Zwart
 • Sparta/Batavus E-motion C1/C2/C3 25.9V 10Ah Zilver
 • Sparta/Batavus E-motion C1/C2/C3 25.9V 10Ah Zwart
 • Sparta/Batavus E-motion 36V 11Ah Zilver

Compatible E-motion fietsaccu’s

Naast de originele E-motion fietsbatterijen vind je bij ons ook vervangende accu’s, oftewel compatible fietaccu’s. In ons assortiment kun je de volgende compatible E-motion fietsaccu’s terugvinden:

 • Compatible E-Motion E-300/E-400/E-500 13Ah Zwart
 • Compatible E-Motion E-300/E-400/E-500 17Ah Zwart
 • E-motion E-300 36V 8.8Ah Zilver
 • E-motion E-400 36V 11Ah Zilver
 • E-motion E-500 36V 14.5Ah Zilver
 • E-Motion Promovec 36V 9Ah Bright/Zilver
 • E-Motion Remove 36V 9Ah Zwart V2
 • E-Motion Remove V2 36V 10Ah Zilver
 • E-motion T-2 Frame 24V 10Ah

Originele fietsaccu of compatibel?

Het wordt ons nog wel eens gevraagd of een compatibel accu net zo goed is als een originele fietsaccu. Deze vraag is echter lastig te beantwoorden, want er zijn onwijs veel verschillende compatibel fietsaccu’s te vinden. De ene beter en betrouwbaarder dan de ander. De fietsaccu’s van E-motion daarentegen zijn van hoge kwaliteit en doen zeker niet onder voor de originele fietsaccu’s, in sommige gevallen zijn ze misschien zelfs wel beter en ook nog eens goedkoper.

Wat is het bereik van een E-motion fietsbatterij?

Het bereik van een E-motion fietsaccu hangt af van de energie-inhoud (Wh) van je fietsaccu. Als je namelijk weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoeveel kilometer je kunt afleggen met de accu. Met een accu van 300 Wh fiets je bijvoorbeeld gemiddeld 50 kilometer. Hoe meer Wh, hoe meer bereik. Let wel op, er zijn veel factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden, zoals het gewicht, de weerstand, het schakelgedrag, de temperatuur en de leeftijd van de accu.

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Een fietsaccu gaat niet voor altijd mee. De meeste fietsaccu’s van E-motion gaan gemiddeld zo’n  5 tot 6  jaar mee, mits je deze goed zijn onderhoud en juist opgeladen worden. Op E-motion fietsaccu’s zit 2 jaar garantie. Na deze 2 jaar zul je dan ook gaan merken dat de capaciteit minder zal worden. Na ongeveer 5 jaar is het dus zeker nodig om je E-motion fietsaccu te vervangen.

Onderhoud en gebruik

Het onderhouden van je fietsaccu is essentieel voor wanneer je nog jaren wilt genieten van je accu. Wanneer je namelijk je  accu goed onderhoud en juist gebruikt kan je tot wel 5 jaar genieten van je krachtige fietsbatterij. Let wel op, fietsaccu’s hebben niet het eeuwige leven. In de loop der jaren zal de fietsaccu dan ook vanzelf minder worden. Goed onderhoud kan dit proces echter wel vertragen. Veel voorkomende fouten zijn vaak te lange blootstelling aan hoge of lage temperaturen, het gebruiken van verkeerde fietsladers en beschadigingen door stoten of vallen. Enkele tips om je fietsaccu goed te onderhouden:

 • Niet onnodig opladen
 • Voorkom dat de accu leeg raakt
 • Bescherm je fietsaccu tegen de hitte
 • Laad de accu op een juiste manier op en gebruik hierbij de originele lader

Tips voor gebruik fietsaccu

Op zoek naar nog meer tips? Bekijk hier een handig filmpje met handige tips over hoe jij zo lang mogelijk kunt genieten van je fietsaccu!

 

2 jaar garantie op onze E-motion fietsaccu’s

Op al onze producten ontvang je 2 jaar garantie. Bij ons kun je dus vertrouwen op kwaliteit.

E-motion fietsaccu kopen? Bestel nu bij Jouwfietsaccu.nl

Kwaliteit in huis halen? Met een E-motion fietsaccu zit je altijd goed. Koop jouw E-motion accu nu bij Jouwfietsaccu.nl en geniet van gratis verzending en gratis retourneren. Bestel je voor 23.00? Dan heb je de fietsaccu morgen zelfs al in huis. Neem nu een kijkje in ons assortiment en bestel vandaag nog je originele of compatible E-motion fietsaccu. Heb je vragen of advies nodig? Geen probleem. Neem contact op of bel naar 050 211 2522 en we helpen je verder!