Filteren

gazelle-logo

Gazelle fietsaccu kopen bij Jouwfietsaccu.nl

Gazelle is één van de marktleiders op het gebied van elektrische fietsen. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat fietsaccu’s van het merk Gazelle zo populair zijn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe accu, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo vind je bij ons namelijk een uitgebreid assortiment aan Gazelle fietsaccu’s. Bestel direct jouw batterij bij Jouwfietsaccu.nl en profiteer van scherpe prijzen. Bestel je voor 23.00? Dan heb je ‘m morgen zelfs al in huis! Een Gazelle accu kopen? Bekijk direct ons assortiment en bestel de geschikte fietsaccu voor jouw e-bike!

Selecteer merk
Gazelle Panasonic

Soorten Gazelle accu’s

Gazelle kent veel verschillende soorten fietsaccu’s. Als aanduiding gebruikt Gazelle verschillende kleuren, namelijk: brons, zilver, goud of platina. Het grootste verschil russen deze types/kleuren is de actieradius, oftewel het bereik. Over het algemeen kent Gazelle vier verschillende soorten fietsaccu’s voor hun elektrische fietsen: Gazelle Innergy, Gazelle Impulse, Gazelle Panasonic en Bosch Powerpacks.

Gazelle Panasonic accu kopen

Op zoek naar een geschikte Gazelle Panasonic accu? Bij Jouwfietsaccu.nl vind je o.a. de volgende fietsaccu’ van dit merk:

 • Gazelle Panasonic Brons 36V 6.6Ah
 • Gazelle Panasonic Zilver 36V 8.8Ah
 • Gazelle Panasonic Goud 36V 11Ah
 • Gazelle Panasonic Platina 36V 13.5Ah

 

In ons assortiment hebben we een ruim aanbod aan Gazelle Panasonic accu’s. Zo hebben wij de Gazelle Panasonic fietsaccu in de volgende uitvoeringen: Brons, Zilver, Goud en Platina. Ben je dus op zoek naar een gouden Gazelle accu of een andere uitvoering? Bij Jouwfietsaccu.nl ben je aan het juiste adres.

Verschillende posities Gazelle fietsaccu’s

Niet elke fietsbatterij van het merk Gazelle zit op dezelfde plek. Bij een Gazelle e-bike kan de de accu op drie verschillende plekken zitten.

 1. Onder de bagagedrager. Bij veel e-bikes wordt de accu onder de bagagedrager geplaatst. Met een voorwielmotor zorgt dit namelijk voor een goede balans en een stabiele wegligging. Bij een middenmotor zorgt het ervoor dat het zwaartepunt naar achter wordt geplaatst. De accu onder de bagagedrager is uitneembaar en erg gemakkelijk weer op te laden. Ook kun je eenvoudig op- en afstappen, omdat er geen accu in de weg zit.
 2. In het frame. Ook zijn er accu’s te vinden die in het frame zitten. Deze fietsaccu’s worden in het midden van het frame geplaatst en zorgen voor een perfecte gewichtsverdeling en een stabiele wegligging. Een accu in het frame is gemakkelijk los te koppelen en zo overal op te laden. Ook zorgt het frame ervoor dat de accu extra goed beschermd is.
 3. Op het frame. Tot slot zijn er nog accu’s te vinden die op het frame te vinden zijn en hierdoor meer zichtbaar zijn.

Wat is het bereik van een Gazelle fietsbatterij?

Uiteraard kun je niet even ver fietsen met elke Gazelle accu. Elke accu heeft zo zijn eigen actieradius. Het bereik hangt af van bijvoorbeeld de energie-inhoud (Wh), maar ook moet je rekening houden met factoren als het gewicht, wegdek en het weer. Het inschatten van het daadwerkelijke bereik blijft altijd lastig. Toch weten wij uit ervaring dat je dichtbij de werkelijkheid komt door een aantal Wh te delen door 6. Dit is een indicatie van hoever jouw fiets ongeveer zou moeten kunnen fietsen. Hieronder vind je al onze Gazelle fietsaccu’s met het aantal Wh erbij gegeven:

 • Gazelle Panasonic Brons 36V 6.6Ah = 238 Wh
 • Gazelle Panasonic Zilver 36V 8.8Ah = 317 Wh
 • Gazelle Panasonic Goud 36V 11Ah = 486 Wh
 • Gazelle Panasonic Platina 36V 13.5Ah = 486 Wh

Verder geven wij bij elke Gazelle fietsaccu aan wat het bereik is van deze fiets.

Welke actieradius heb ik nodig?

Het bereik kan dus aardig verschillen per accu, maar welke actieradius heb jij dan nu nodig? Dit hangt volledig af van waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Vooral voor de kortere afstanden? Dan zit je met ongeveer 200 of 300 Wh wel goed. Gebruik je de fiets juist voor lange afstanden? Kies dan voor een fietsaccu met wat meer energie-inhoud zoals bijvoorbeeld 400 of 500 Wh. Help je hulp nodig bij het kiezen van de juiste fietsaccu? Neem contact op en we gaan je helpen bij het kopen van een geschikte Gazelle accu!

Hoelang gaat een Gazelle accu mee?

Helaas hebben Gazelle fietsaccu’s niet het eeuwige leven. Wanneer je een fietsbatterij goed gebruikt, onderhoudt en oplaadt dan moet je ongeveer 5 tot 6 jaar met een accu doen. Let wel op, in de loop der jaren zal de accu wel vermogen en kracht verliezen. Na 4 jaar is de accu dus niet meer zo sterk als op het begin. Dit valt helaas niet te voorkomen, maar wel uit te stellen door goed gebruik, onderhoud en juist opladen. Hier gaan we je meer over vertellen. Zo kun jij nog langer genieten van jouw fietsbatterij.

Gebruik en onderhoud

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van je fietsaccu is het van groot belang om je accu goed te onderhouden en op de juiste manier te gebruiken. Om de maximale levensduur te bereiken kun je een aantal dingen doen. Gazelle zelf heeft 8 gouden regels voor je opgesteld om zo lang mogelijk van je Gazelle fietsaccu te genieten. Lees hier hoe jij je fietsaccu goed kan onderhouden.

Hoe moet je een fietsaccu opladen?

Het juist opladen van je Gazelle fietsaccu is best belangrijk, maar hoe doe je het precies? Laten we beginnen met dat je alleen de originele Gazelle oplader moet gebruiken als je de accu oplaadt. Deze krijg je als het goed is standaard mee bij het kopen van je e-bike. Daarbij is het ook belangrijk dat je de accu bij aflevering eerst even volledig oplaadt. Enkele andere tips voor het opladen van je Bafang accu:

 • Laat je accu nooit volledig uitgeput raken
 • Laat je accu altijd op na het fietsen, ook als je maar even gefietst hebt. Het onmiddellijk opladen van de accu na gebruik helpt namelijk de levensduur te verlengen
 • Laad de accu niet langer op dan de laadtijd die vermeld is
 • Is je accu leeg? Laad ‘m dan z.s.m. op. Je accu leeg laten voor een langere periode zal het vermogen schaden.

Handleiding Gazelle fietsaccu

Wij raden altijd aan om voor gebruik de handleiding even goed door te lezen. In de handleiding vind je namelijk allerlei belangrijke informatie over de fiets, de accu, het opladen, gebruik en nog veel meer. Ben jij je handleiding kwijt? Niet getreurd. De handleidingen van Gazelle vind je hier.

Het merk Gazelle

Wanneer je aan fietsmerken denkt, dan denk je al gauw aan het Nederlandse fietsenmerk Gazelle. Dit is ook helemaal niet zo gek, ze zijn namelijk ook marktleider in Nederland op het gebied van e-bikes. Wist je dat Gazelle zelfs het predicaat ‘Koninklijk’ mag dragen?  Het Koninklijke Gazelle maakt al meer dan 125 jaar met succes fietsen. De fietsen staan bekend om het lichte gewicht, kwaliteit en het comfort. Niet voor niets maken de dan ook gemiddeld zo’n 250.000 fietsen per jaar! Dat zijn aardig wat fietsaccu’s. Meer weten over Gazelle? Lees hier meer over Gazelle.

Twee jaar garantie op al onze accu’s

Gazelle fietsaccu’s staan al meer dan 125 jaar bekend om hun kwaliteit. Wanneer je een nieuwe Gazelle fietsaccu koopt, dan kun je rekenen op twee jaar garantie op de batterij.

Gazelle accu kopen? Bestel direct bij Jouwfietsaccu!

Zoals ze zelf maar al te graag zeggen rijdt niets als een Gazelle. Ben je dus op zoek naar een nieuwe Gazelle accu voor jouw e-bike? Neem direct een kijkje in ons assortiment en laat je verassen door onze scherpe prijzen. Heb je vragen of advies nodig? Geen probleem. Neem contact op of bel naar 050 211 2522 en we helpen je verder!