Filteren

giant-logo

Giant fietsaccu kopen?

Is je oude Giant accu aan vervanging toe en ben je op zoek naar een nieuwe Giant fietsaccu? Bij Jouwfietsaccu.nl vind je een ruim assortiment aan verschillende soorten Giant accu’s, zoals de Twist en de Energypak. Vanaf € 315,- heb je al een originele Giant accu in huis. Op Giant e-bikes tref je overigens altijd een Giant batterij aan. Voor elke Giant e-bike hebben wij dan ook een geschikte batterij. Kwaliteit in huis halen? Neem een kijkje in ons assortiment en koop je Giant fietsaccu nu bij Jouwfietsaccu.nl tegen de scherpste prijs!

Selecteer merk
Giant

Verschillende soorten fietsaccu’s voor het merk Giant

Giant kent verschillende soorten fietsaccu’s waarvan de Giant Twist en Giant EnergyPak de meest verkochte accu’s zijn. Dit is ook helemaal niet zo gek, want beide fietsbatterijen zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een krachtige inhoud. Zo vind je fietsaccu’s van een actieradius van 45 km tot wel 125 km. Kortom, voor elke fietstocht een passende Giant fietsaccu!

Giant Twist fietsaccu’s

De Twist fietsaccu’s zijn echte klassiekers van Giant. Sinds de beginjaren van de e-bike tot ongeveer 2014 waren de Giant Twist accu’s verreweg de meest gebruikte accu’s op de elektrische fietsen van Giant. De Twist fietsbatterijen hangen als het ware als een soort fietstas aan de bagagedrager van veel Giant e-bikes. De Giant Twist kent twee uitvoeringen: Twist 26 volt en Twist Power 36 volt. Bij Jouwfietsaccu.nl vind je kwalitatieve Giant Twist fietsaccu’s:

 • Giant Twist and Ease Fietsaccu 36V 11.3Ah
 • Giant Twist Fietsaccu 26v 9Ah

Giant EnergyPak fietsaccu’s

De Giant EnergyPak kun je zien als de opvolger van de krachtige Giant Twist fietsaccu’s. Vanaf het modeljaar 2014/2015 is de Giant EnergyPak de populairste en belangrijkste accu voor Giant. Er zijn verschillende uitvoeringen te vinden van de Giant EnergyPak fietsaccu’s van 60 km actieradius tot wel 125 km. Bij Jouwfietsaccu.nl vind je een ruim assortiment aan krachtige Giant EnergyPak fietsaccu’s:

 • Compatible Giant Energypak Fietsaccu 13Ah
 • Compatible Giant Energypak Fietsaccu 15.6Ah
 • Giant Energypak 300 CANBUS Fietsaccu 36V 8.8Ah (3-pin)
 • Giant Energypak 500 CANBUS Fietsaccu 36V 13.8Ah (3-pin)
 • Giant Energypak 500 Fietsaccu 36V 13.8Ah
 • Giant Energypak Smart 500 Fietsaccu
 • Giant Energypak Smart 625 Fietsaccu

Giant Energypak 500 kopen

De Giant Energypak 500 is één van de populairste fietsaccu’s van Giant en dat is ook niet zo gek. Met een vermogen waar je u tegen zegt is de Giant Energypak 500 de sterkste uit het rijtje Energypak en hiermee haal je dan ook een echte krachtpatser in huis. De Energypak 500 van Giant heeft naast vermogen, ook een prachtig zwart design. Giant Energypak 500 kopen? Neem snel een kijkje in ons assortiment en profiteer van scherpe prijzen!

Wat is het bereik (actieradius) van een Giant fietsbatterij?

Giant kent verschillende soorten fietsaccu’s met elk zijn eigen actieradius of bereik. Het bereik van een Giant fietsbatterij hangt af van de energie-inhoud (Wh). Als je weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoe groot de actieradius is. Met een accu van bijvoorbeeld 300 Wh kun je bijvoorbeeld ongeveer 50 kilometer fietsen. Meer Wh betekent dus meer bereik. Let wel op, er zijn veel andere factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden, zoals het gewicht, de weerstand, het schakelgedrag, de temperatuur en de leeftijd van de accu.

Welke actieradius kiezen?

Wanneer je een nieuwe fietsaccu wilt kopen dan is het verstandig om vooraf af te vragen waarvoor je de fietsaccu wilt gebruiken. Is dit voor korte afstanden? Dan voldoe je vaak wel met 300 Wh. Fiets je toch wel wat langere afstanden? Denk dan eens aan een grotere inhoud, zoals bijvoorbeeld 400 Wh of 500 Wh.

Hoe lang gaat een Giant accu mee?

Net zoals alle andere fietsaccu’s, gaan ook Giant accu’s niet eeuwig mee. Gemiddeld gezien gaat een Giant fietsaccu ongeveer 5 jaar mee. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat deze 5 jaar bereikt kan worden wanneer de accu goed onderhouden wordt. Goed onderhoud en gebruik is namelijk essentieel voor de levensduur van je Giant fietsaccu. Let wel op, na een aantal jaar zal de kracht van de Giant batterij langzaamaan van zichzelf afnemen.

Onderhouden van je Giant fietsaccu

Het onderhouden van je Giant fietsaccu is essentieel voor wanneer je nog jaren wilt genieten van je accu. Wanneer je namelijk je Giant accu goed onderhoud en juist gebruikt kan je tot wel 5 jaar genieten van je krachtige Giant fietsbatterij. Let wel op, fietsaccu’s hebben niet het eeuwige leven. In de loop der jaren zal de fietsaccu dan ook vanzelf minder worden. Goed onderhoud kan dit proces echter wel vertragen. Veel voorkomende fouten zijn vaak te lange blootstelling aan hoge of lage temperaturen, het gebruiken van verkeerde fietsladers en beschadigingen door stoten of vallen. Enkele tips om je fietsaccu goed te onderhouden:

 • Niet onnodig opladen
 • Voorkom dat de accu leeg raakt
 • Bescherm je fietsaccu tegen de hitte
 • Laad de accu op een juiste manier op en gebruik hierbij de originele lader

Hoe E-bike juist opladen? 5 stappen!

Iets wat vaak fout wordt gedaan: het opladen van je E-bike en fietsaccu. Wanneer je je elektrische fiets niet goed oplaad kan dit vervelende gevolgen hebben. Hoe laad je jouw e-bike het beste op? We gaan het je uitleggen aan de hand van 5 stappen:

 1. Pak de originele lader en steek ‘m in het contact
 2. Haal de fietsaccu uit de fiets
 3. Steek de laadstekker in de fietsaccu
 4. Check af en toe de laadstatus van je fietsaccu
 5. Laad altijd op tot de fietsaccu vol is.

Twee jaar garantie op Giant accu

Wanneer je een Giant fietsaccu aanschaft, dan kun je uitgaan van kwaliteit. Hier tegenover staat dan ook minimaal twee jaar garantie op elke Giant fietsaccu.

Handleiding: Giant e-bikes & accu’s

Een nieuwe Giant e-bike aangeschaft? Dan doe je er goed aan om de handleiding te lezen. Hier kun je o.a. belangrijke informatie vinden over de accu zelf. Zo kun je langer genieten van je fietsaccu en verleng je dus de levensduur. Ben je jouw handleiding kwijt of had je ‘m toch even online willen hebben? Hier vind je alle handleidingen van Giant e-bikes!

De geschiedenis van Giant

Giant is een aardig grote speler op het gebied van fietsen in Nederland. Toch bestaat het merk pas sinds 1972. Oorspronkelijk is het een Taiwanees merk, maar heeft tegenwoordig ook fabrieken in o.a. China en zelfs in Nederland! Sinds de opkomst van de elektrische fiets is Giant eigenlijk al zeer goed vertegenwoordigd, vooral in de Nederlandse markt. Ben je dus op zoek naar een Giant fietsaccu? Je haalt zeker kwaliteit in huis!

Giant fietsaccu kopen? Bestel nu bij Jouwfietsaccu.nl!

Op zoek naar een Giant fietsaccu? Bij Jouwfietsaccu.nl vind je een ruim assortiment aan Giant batterijen, zoals bijvoorbeeld de Giant Twist of de Giant EnergyPak! Neem nu een kijkje in ons assortiment en laat je verassen door de krachtige accu’s van het merk Giant.