Filteren

Sparta ION fietsaccu kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe Sparta ION fietsaccu? Bij Jouwfietsaccu.nl vind je een ruim assortiment aan kwalitatieve ION accu’s tegen de scherpste prijzen. Zo heb je vanaf €490 al een originele Sparta fietsbatterij in huis! Let wel op bij Sparta of je te maken hebt met een Sparta ION fietsaccu of een Sparta E-motion accu. Naast originele Sparta accu’s kun je bij ons ook terecht voor merken die compatibel zijn voor Sparta E-bikes. Neem een kijkje in ons assortiment en vind de Sparta ION fietsaccu die bij jouw fiets past!

Selecteer merk
Ion

Verschillende typen E-bike systemen voor Sparta fietsaccu’s

Sparta is een bekende en grote speler op het gebied van elektrische fietsen. Ze hebben dan ook een breed assortiment aan kwalitatieve E-bikes zoals de reguliere-, de smart-, de urban- en de special e-bikes. Voor al deze fietsen maakt Sparta gebruik van verschillende soorten elektrische systemen, zoals Bosch, ION en E-motion aandrijfsystemen. Door deze verschillende systemen zijn er ook veel verschillende soorten Sparta fietsaccu’s te vinden, zoals de Sparta ION en Sparta E-motion fietsaccu’s.

Sparta fietsaccu ION

De Sparta ION fietsaccu’s zijn er in veel verschillende soorten te vinden op het gebied van inhoud en actieradius. Een Sparta fietsaccu kun je terugvinden bij Sparta elektrische fietsen met een voorwielmotor, middenmotor en fietsen met een motor op het achterwiel. Het ION-systeem staat bekend om zijn geavanceerde trapkrachtsensor, geruisloze technologie en intelligente software.

In ons assortiment vind je de volgende Sparta ION accu’s:

 

Wil je dus een Sparta ION accu kopen? Bij Jouwfietsaccu.nl ben je aan het juiste adres voor de goedkoopste Sparta ION accu’s.

Sparta ION accu kopen tegen de scherpste prijzen

Jouwfietsaccu.nl heeft een ruim assortiment aan Sparta ION accu’s, zoals je kunt zien hierboven. Niet alleen hebben wij een breed aanbod, ook kun je bij ons de goedkoopste Sparta ION accu kopen. Zo heb je vanaf €490 namelijk al een originele Sparta ION accu in huis! Een Sparta ION accu kopen? Profiteer nu van scherpe prijzen en snelle levering bij Jouwfietsaccu.nl!

Compatible Shimano fietsaccu’s voor Sparta

Ben je op zoek naar een Sparta fietsaccu, maar wil je niet te veel geld kwijt zijn? Dan zijn compatibel fietsaccu’s misschien precies wat je zoekt. Deze accu’s zijn namelijk uitstekende vervangers voor je originele Sparta fietsaccu. Bij Jouwfietsaccu.nl vind je een ruim assortiment aan Shimano fietsaccu’s.

Wat is de actieradius van een Sparta ION fietsaccu?

Het bereik van een Sparta ION fietsaccu hangt af van de energie-inhoud (Wh) van je fietsaccu. Als je namelijk weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoeveel kilometer je kunt afleggen met de accu. Met een accu van 300 Wh fiets je bijvoorbeeld gemiddeld 50 kilometer. Hoe meer Wh, hoe meer bereik. Let wel op, er zijn veel factoren die de actieradius kunnen beïnvloeden, zoals het gewicht, de weerstand, het schakelgedrag, de temperatuur en de leeftijd van de accu.

Juiste actieradius kiezen voor je Sparta ION fietsbatterij

Ben je van plan een nieuwe of vervangende fietsaccu te kopen? Vraag jezelf dan eerst eens af waar je je e-bike voor wilt gebruiken. Fiets je alleen maar korte afstanden? Dan heb je aan 300 Wh vaak wel genoeg. Fiets je al gauw grotere afstanden? Overweeg dan zeker eens om een grotere inhoud te nemen zoals bijvoorbeeld 400 of 500 Wh.

Hoe lang gaat een Sparta ION accu mee?

Een Sparta fietsaccu gaat helaas niet voor altijd mee. De meeste fietsaccu’s van Sparta gaan gemiddeld 5 jaar mee, mits deze goed zijn onderhouden en juist opgeladen worden. Op Sparta ION fietsaccu’s zit 2 jaar garantie. Na deze 2 jaar zul je dan ook gaan merken dat de capaciteit minder zal worden. Na ongeveer 5 jaar is het dus zeker nodig om je Sparta fietsaccu te vervangen.

Actieradius van je fietsbatterij vergroten

Wanneer je eindelijk aan het fietsen bent op je e-bike is het natuurlijk ook fijn dat je de gehele rit kunt genieten van je Sparta ION fietsaccu. Het vergroten van je actieradius kan hierbij helpen. Hieronder dus een paar tips om je actieradius te vergroten:

  1. Zorg voor een goede bandenspanning. Op de zijkant van de band staat hoe hard hij mag zijn. Controleer dit af en toe!
  2. Voorkom onnodig gewicht
  3. Schakel op tijd
  4. Controleer of je wielen vrijlopen
  5. Laad je accu op bij kamertemperatuur
  6. Update je e-bike systeem tijdig

Onderhoud Sparta ION fietsaccu

Wanneer je een Sparta ION fietsaccu hebt aangeschaft, dan wil je natuurlijk ook zo lang mogelijk kunnen genieten van je nieuwe accu. Wanneer je goed omgaat met je fietsbatterij dan kun je tot wel 6 jaar zorgeloos fietsen. Voor de verlenging van de levensduur is het dan ook belangrijk om de fietsaccu op de juiste manier te gebruiken.

Let wel op, fietsaccu’s hebben niet het eeuwige leven. In de loop der jaren zal de fietsaccu vanzelf minder worden. Dit proces kun je echter vertragen door goed onderhoud. Hoe je dat doet gaan we je uitleggen. Veel voorkomende fouten zijn vaak te lange blootstelling aan hoge of lage temperaturen, het gebruiken van verkeerde fietsladers en beschadigingen door stoten of vallen. Hieronder enkele tips om je fietsaccu te onderhouden:

  • Niet onnodig opladen
  • Voorkom dat de accu leeg raakt
  • Bescherm je fietsaccu tegen de hitte
  • Laad de accu op een juiste manier op en gebruik hierbij de originele lader

De geschiedenis van Sparta

Zoals we allemaal wel weten is Sparta een grote speler in de fietswereld. Het Nederlandse fietsmerk bestaat al sinds 1917 en produceert al langer dan een eeuw kwalitatieve fietsen. Het laatste decennia speelt de elektrische fiets een belangrijke rol bij Sparta. Je vindt dan ook een breed assortiment aan E-bikes en kwalitatieve Sparta fietsaccu’s. Met een originele fietsaccu van het merk Sparta haal je vanzelfsprekend kwaliteit in huis en vele veilige kilometers!

Sparta ION fietsaccu handleiding

Wanneer je een nieuwe Sparta e-bike aanschaft doe je er goed aan om vooraf eens de handleiding te lezen. Hier kun je o.a. belangrijke informatie vinden over de accu zelf en hoe je een Sparta accu het beste kunt gebruiken. Op deze manier kun je nog langer genieten van je fietsaccu. Ben je jouw handleiding kwijt of had je ‘m toch even online willen hebben? Hier vind je alle handleidingen van Sparta e-bikes!

Sparta ION fietsaccu kopen? Bestel nu online bij Jouwfietsaccu.nl!

Een nieuwe Sparta ION fietsaccu kopen? Bij Jouwfietsaccu.nl vind je voor elke Sparta elektrische fiets een geschikte Sparta fietsaccu tegen scherpe prijzen. Neem nu een kijkje in ons assortiment en bestel vandaag nog jouw Sparta fietsaccu!